Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaplıca sağlığında emekliye SGK kıyağı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan son açıklama, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini sevindirecek nitelikte. Kaplıca tedavileri artık Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alındı. Bu kararın ardından, emeklilerin kaplıca masrafları devlet tarafından karşılanacak.

SGK’nın duyurusuna göre, kaplıca tedavileri için gerekli şartları sağlayan kişilerin hem yol hem de refakatçi masrafları da SGK tarafından üstlenilecek. İl içi sevklerde 23 lira, şehirlerarası sevklerde ise 46 lira gündelik ücret verilecek ve kaplıcaya ulaşım için yol parası desteği sağlanacak. Yol ücretlerinin SGK’ya ibraz edilmesi gerekecek. Kaplıca tedavilerinden yararlanmak için resmi sağlık kurumlarında en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin bulunduğu sağlık kurulları tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekiyor. Sağlık raporunda tanı, önerilen tedavi, seans ve gün sayısı gibi bilgilerin yer alması zorunlu olacak. Tedaviye başlanmaması durumunda, sağlık kurulu raporunun tarihinden itibaren 6 ay içinde yeniden rapor alınması istenecek.

SGK’nın karşıladığı fizik tedavi seansı 30’un üzerine çıkabilecek. Sigortalılar sağlık raporunu aldıktan sonra 15 gün içinde tedaviye başlamak zorunda olacaklar. Tedaviye başlandıktan sonra ara verilmesi ve bu aranın 5 iş gününden fazla sürmesi durumunda, SGK’nın masrafları karşılaması için yeniden rapor düzenlenmesi gerekecek. SGK’nın kaplıca tedavisinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşlar için belirli şartlar bulunuyor. Bu şartlar arasında sağlık kurulu raporu, başvuru süreleri ve belgelendirme gibi prosedürler bulunuyor. Ayrıca, SGK’nın masraflarını karşılayacağı kaplıca tesislerinin listesine ‘kaplica.sgk.gov.tr’ adresinden ulaşılabiliyor.

Haberin devamında, hangi hastalıklarda doktor kontrolünün önerildiği ve hangi durumlarda tedavinin sağlanabileceği detaylı olarak açıklanıyor. Romatizmal hastalıklar, kas ve eklem ağrıları, nörolojik hastalıklar gibi birçok rahatsızlık için kaplıca tedavisi öneriliyor.

(Yusuf Cemil Karaçay)