Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Günay Güner

2024 Seçim Sonrası

Sıradan ve olağan durumda ne olur? Seçim kurallara uygun yapılır, ardından dürüstlükle sayılır yeni duruma göre değişim varsa, eskiler olgunlukla çekilir, yerlerini yenilere bırakırlar. Bu durum hem olağanı hem de yasalara uygun, adil olandır. Yani Türkiyemizde kolay kolay görülmeyeni.

Hep söyledik, yazdık ama başta muhalefet olmak üzere kimin umurunda?.. 22 yıldır dünyanın dilediğin yerinden girebileceğin, her yanı ayazda, güvenlik diye bir önlemin bulunmadığı, bilerek açık arka-ön kapılar bırakılmış seçim bilişim sistemiyle hileli seçimler yapıldı. Yetmedi, CIA elinden çıkmışlığı ve yönetildiği apaçık bu dizgede mersis+uyap+seçsis üçlüsünü emanet ettikleri başta Adalet (yoksa adelet mi?) ve İçişleri bakanlıkları 120 milyon (evet, yüz yirmi milyon) ölü+diri seçmen deposunu her seçimde ekleyip durdular. Seçmen kütüğü hazırlama görevi daha önce Yüksek Seçim Kurulundaydı. Ora da tekin değil ama biraz daha zor! Yalnızca akp’ye mi? Kürtçü partiye eklenmediğinin güvencesi var mı? Patron ve uşakları Kürdistan istiyor. Hükümetin, affedersiniz kedinin eline oyları affedersiniz ciğeri, bu iki bakanlık üzerinden teslim ediyorsunuz; sonra da bir islak imzadır tutturuyorsunuz. Hile seçmen kütüklerinin içinde, listelerinde, oy deposunda.

Peki, usu başında kişi elbette sorar: Ne oldu da bu yenilgiyi tattılar? Olan şu. Ön-arka kapıları bu son iki seçimdir usa kapattırdı. Sifon çekme sorunu yani! Anımsadınız değil mi? Gerçek sonuç ortaya çıktı. Dikkat isterim, gerçek sonuç. Onlarca yılın hesabını kim verecek demeyin. Ben de bilmiyorum. Birtakım aydın geçinenlerimiz de halkı suçladılar. Ha, seçmen pürü pak mı? Hayır. Mayasını bozmuşlar. Ne ki saldırıldığı kadar değil.

Hatay seçimi başta olmak üzere akp habire Üsküdar’ı geçme girişimlerinin peşinde. Aralıksız. İtirazlar, yenilenen sayımlar. Hiç başlarken belirttiğimiz olgun yönetim değişikliğine benzemiyor. Çünkü bunlarda her çıkar yolu var. Siyasetleri, imanları, ticaretleri böyle. Yağma, soygun, talan…

Sözümüz doğallıkla çok. Şu iyice bilinsin ki CHP tümüyle kendi gücüyle girdiği seçimden başarıyla, yüzünün akıyla çıktı. Ne Kürtçü şantajcı parti ne de CHP kurmayları Kürt seçmendi falan düşünmesin. Kaç seçimdir CHP’ye oy veren kitle CHP seçmenidir. O kadar. Başta bu kitleye saygısızlıktır aksini söylemek. Ne ki CHP’nin başarısını sürdürmek bu Kuvayımilliye oyuna aykırı uygulamalara kesinlikle girmemeye sıkı sıkıya bağlıdır. E. İmamoğlu “laikçi teyzeleri” üzdü; makam odasında göreve duayla başlamak da nedir? Bari Diyanet Başkanı kılıçlı imamı çağırsaydı, iyi bilir!  O laikçi teyzeler ki hep haklı çıktılar, özverililerdir, ilkelilerdir. Fayşınıl Tayms muhabirinini yazdığı doğruysa masada Söylev ile Kuran tutmakla Atatürkçülük olmaz. Bu konuyu biliriz, çok çalışmışızdır. Bize kulak vermelidir.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER