Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Günaydın: Hatay’da hukuksuzluk var

CHP Grup Başkanvekili Gökhan

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Hatay’daki son gelişmeleri değerlendirdi. Günaydın, yaptığı açıklamada Hatay’da çok sayıda hukuksuzluğun yaşandığını belirtti. Özellikle ölü insanların sandık kurullarına yazılması, geçersiz oy sayısının yüksekliği ve sandık kurulu başkanlarının hukuka uygun olmayan şekilde oluşturulması gibi konuları dile getirdi.

Günaydın,

“YSK’ye, ilçe seçim kuruluna yapılan haklı itirazlara kimse bir şey diyemeyiz. Fakat bunların hızlı karar vermesi lazım. Hala 15 gün sonra bunların tartışılıyor olmasının normal olmadığını söyleyelim. YSK bu sefer meseleye çok müdahil olmadı gibi gözüküyor. Çünkü il ve ilçe seçim kurulu üzerinden hallettiler. YSK Hatay’da farklı davrandı. Hatay’da açıkça hukuka aykırı olan bir seçim sonucunu hukuka uygun hale getirme suretiyle bizce son derece adalete aykırı bir tutum sergiledi.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Hatay’ın stratejik önemi ve bölgeye gelecek olan finansman kaynaklarının da bu süreci etkilediğini belirten Günaydın, uluslararası finans kuruluşlarının bölgeyi kontrol altında tutmak istediğini savundu.

(Adil Yeşildağ)