Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel’den RET yorumu: Dosya Açılmadan İtiraz Reddedildi”

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan itirazın, dosyanın bile açılmadan reddedildiğini açıkladı. Özel, bu kararın açıklandığı gün Strazburg’da olduğunu belirterek, partisinin Hatay ve İskenderun için yaptığı olağanüstü başvurunun reddedilmesini değerlendirdi.

Özel’in açıklamaları şu şekildeydi: “Talebimiz YSK tarafından, YSK’daki temsilcimizin ifadesiyle kapağı dahi açılmadan reddedildi. Bundan beş yıl önce İstanbul seçimleri bizim ortaya koyduğumuz çeşitli iddialar, çeşitli delillerden yoksun olduğu halde iptal edilmişken, orada bir iptal gerekçesi varsa, burada sekiz kat haklı gerekçe varken, kapağının bile açılmadan reddedilmesi tam bir hukuksuzluktur.”

Özel, bu kararın siyasi bir karar olduğunu savunarak, şunları ekledi: “Bu siyasi bir karardır, siyasi talimat ile yapılmıştır. Siyasi talimat bu sefer öyle gizli kapaklı verilmemiştir. Erdoğan tarafından daha YSK toplantısı başlamadan önce şu ifade kullanıldı, grup toplantısında, canlı yayında; ‘YSK Hatay konusunda son noktayı koydu’. Toplanmadılar ki nereden biliyorsun son noktayı koyduğunu? Bu ifade zaten açıkça talimattır, verdiğin talimatın itirafıdır.”

Özel, seçimde ölü seçmenlerin oy kullandığı iddialarının da gündeme geldiğini belirterek, “Sadece YSK araştırma kararı verse, sandık başındaki imza föylerini istese sonuç ortaya çıkacak. O yüzden kapağını bile açmıyor. Açsa, ölü seçmenin oy kullandığı gün gibi ortada” şeklinde konuştu. – Mehmet Durmaz-