Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sıcak Hava Dalgası Uyarısı: Bakan Özhaseki’den Tedbir Çağrısı”

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, önemli bir uyarıda bulunarak ülkede sıcak hava dalgası yaşanacağını duyurdu. Bakan Özhaseki, hafta sonu boyunca ülkenin geniş bir bölümünde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceğini belirtti.

Özhaseki’nin yaptığı paylaşımda, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre, yurdumuz genelinde yarından itibaren hava sıcaklıklarında artış beklenmektedir” ifadelerine yer verildi. Tahminlere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği ve bazı illerde 30 derecenin üzerine çıkabileceği belirtildi.

Bakan Özhaseki, özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine dikkat etmeleri ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı da duyarlı olunması gerektiğini belirterek, tüm vatandaşların bu konuda hassas davranmalarını istedi. – Yusuf Cemil Karaçay-