Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara, Meslektaşları Adına Konuştu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin mesleki sorunlarını dile getirdiği bir basın açıklaması yaptı. Kara, alınan kararların mükellefleri ve meslektaşları olumsuz etkilediğini belirtti. 

Kara, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin üzerlerine yoğun dönemlerde ve kriz zamanlarında fazla sorumluluk ve stres yüklendiğini vurgulayarak, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen 3 aylık enflasyon düzenlemesi talebinin meslektaşları için insanüstü bir çaba gerektirdiğini ifade etti. 

CHP Milletvekili Kara, mali müşavir ve muhasebecilerin tek iş yükünün bu olmadığını, ayrıca sadece Nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam elli alt beyan bildirimi verilmesinin beklendiğini söyledi. Ayrıca, deprem bölgelerinde uygulanan mücbir sebep halinin sonlanmasının da aynı takvim dönemine denk geldiğine dikkat çekti. 

Kara, basit ancak hayati taleplerin olduğunu belirterek, fiili olarak imkânsız olan taleplerden vazgeçilmesi, ihtiyaç duyulan ek sürenin onaylanması ve bilgi sistemlerinin modernizasyonunun gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, resmî tatil sürelerinin beyan sürelerine eklenmesi ve depremzede yurttaşlar için enflasyon düzeltmesinin vergi etkisi olmaksızın uygulanması gerektiğini dile getirdi. 

Kara, talep edilen isteklerin sonucunda zarar görecek olan vergi mükellefi küçük işletme sahiplerinin haklarının korunması gerektiğini ve vergi adaletsizliğinin önlenmesi gerektiğini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-