Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevreci Vekil Kara’dan Taş Ocakları Tepkisi

CHP’li Milletvekili Nermin Yıldırım

CHP’li Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Amanos Dağları’nın inşaat gerekçesiyle tahrip edildiğini belirterek, “Hatay’ın herhangi bir yerinde dinamit kullanarak, ağır tonajlı kamyonlarla doğanın talan edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
Son zamanlarda Kıcı, Defne-Dursunlu ve Hassa-Akbez gibi bölgelerde dinamit kullanılarak doğanın tahrip edildiğine işaret eden Milletvekili Kara, “Yirmi yıldır Amanosları delik deşik eden bu mantaliteye son vermek zorundayız. Hatay Valisi’ne sesleniyorum: 2020’de alınan mahalli çevre kurul kararı 2023 Ağustos’unda oy birliğiyle iptal edildi. Bu kararı duyurduğumuzda, halkın katılımı toplantısını geciktirdiler. Biz vatandaşlar olarak bu tesislere karşı çıktık ve dava açmaya başladık. Şimdi ise depremi bahane ederek istedikleri her yerde maden arıyorlar” şeklinde konuştu.
Çevreci Milletvekili Kara, son bir buçuk ay içinde aldıkları ihbarlar doğrultusunda taş ocaklarının bölgeye yayıldığını belirtti. Doğal kaynakların çıkarılma şeklinin ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın önemine vurgu yaparak, “İnsan hayatını tehlikeye atacak şekilde böyle tesisler olmamalı. Hatay’ın 15 ilçesinde bu talanlara göz yumuluyor. Yetkilileri ve bakanları mevzuata aykırı olan bu faaliyetler konusunda uyarıyoruz. Valiye çağrımız, patlatma yapan şirketlere müdahale etmesi ve insanların yaşam alanlarını korumasıdır” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-