Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PIKTES Projesiyle Hatay’da Kültürel Kaynaşma

Hatay İl Milli Eğitim

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” kapsamında, Türk ve Suriyeli öğrencilerin kaynaşmasını ve sosyal uyumlarını artırmak amacıyla Symphony Kır Bahçesi’nde etkinlik düzenlendi.
Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, il müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve proje kapsamındaki Türk ve Suriyeli öğrenciler ile velilerinin katıldığı etkinlikte, PIKTES Projesi kapsamında 23 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk ve Suriyeli öğrencilerden oluşan PIKTES Türk Halk Müziği Korosu ilk kez konser verdi.
Proje yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği finansman desteğiyle yürütülen PIKTES Projesi’nin amaçlarını vurgulayarak, ildeki farklı okullarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere en iyi eğitimi sunmak için Türkçe öğreticiler ve rehber öğretmenlerin yanı sıra temizlik personeli ve güvenlik görevlileriyle birlikte çalıştıklarını belirttiler. – İlyas Yiğit-