Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuşlara Kıymayın Efendiler !

Hatay’ın çeşitli ilçelerinde yaşanan

Hatay’ın çeşitli ilçelerinde yaşanan vahşetin boyutları gün yüzüne çıkıyor. Samandağ, Defne, Antakya, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Reyhanlı gibi ilçeler, ilkbahar aylarında güney yarım küreden göç eden kuşların Türkiye’ye giriş noktası olarak biliniyor. Ancak bu bölgede, göçmen kuşlar avcıların hedefi haline gelmiş durumda. Türkiye’de ‘kuş dedektifi’ olarak tanınan kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu, silahla vurulmuş ölü ve yaralı çok sayıda kuşun varlığını belgeledi.
Uzun süredir Milleyha Kuş Cenneti’nin korunması ve çöplerden temizlenmesi için çaba harcayan Yoğurtçuoğlu, bölgedeki sahillerin çöp içinde olduğuna dikkat çekti. Kartal, kara leylek, atmaca, şahin gibi pek çok vurulmuş kuşun fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Yoğurtçuoğlu, yaşananları katliam olarak nitelendirdi.


Bir yılan kartalının silahla vurulmuş halini doğada bulan duyarlı bir vatandaşın bildirisi üzerine harekete geçen Yoğurtçuoğlu, kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine teslim etti. Yoğurtçuoğlu, bölgedeki vatandaşlara seslenerek, “Bu hayvanlara neden ateş ediyorsunuz? Avlanmak tamamen yasak. Kuşların yuvaları var, göç etmeye çalışıyorlar ve ateş ediliyorlar” dedi.
Yoğurtçuoğlu, olayın ardından DKMP ekiplerinin kaçak avcılıkla mücadele kapsamında dronlarla takip başlattığını belirtti. Ancak Samandağ ve Defne ilçelerinde yırtıcı kuş katliamıyla karşılaştıklarını dile getirdi. “Yüzlerce yırtıcı kuş her gün katliama uğruyor. Dronlar göz açtırmıyor. Yırtıcı kuş vurmanın cezası 100 bin TL oldu. Birey başına 100 bin TL” şeklinde konuştu.
Yoğurtçuoğlu, avcıların yaş aralığının 14-15’ten 70’e kadar çıkabildiğini ifade ederek, “Kimi kartal kalbi yemenin afrodizyak olduğuna inanıyor, kimi sırf tepesinden göç ettiği için öldürdüğünü söylüyor” dedi. – Meriç Demiray-