Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rezerv Alan Kamu Binalarına Uygulanmıyor Mu?

Günlerdir Hatay’ın en önemli

Günlerdir Hatay’ın en önemli gündem maddesi “Rezerv alan” Konuyla ilgili hala tatmin edici doyurucu bir bilgi paylaşımı yapılmadı. Ancak konuyu araştıran ve inceleyen çok sayıda uzman “Rezerv alan” ile ilgili eleştirilerini ve sakıncaları dile getiriyor. İşte bu kapsamda Gazetemiz İhbar hattına bir yorum yazısı gönderen Akevler mahallesi sakini bir okurumuz herkesin dikkatinden kaçan ilginç bir durumu aktardı.
Buna göre, Rezerv Alan ile ilgili yıkım ve “bütünlük sağlama amaçlı” az ya da orta hasarlı binaların yıkılacağı yönündeki icraat yine Rezerv Alan içinde yer alan Kamu binaları için uygulanmıyor. Kısaca Devlet kendisine ait kamu binalarını yıkmıyor, tadilat ve güçlendirme yapıp kullanıyor ancak özel mülkiyet sahibi kişilerin binalarını yıkıyor.

Okurumuzun aktardığı yorum şöyle: “ İki gün önce Gazetenizde sayın Hatay valisinin yapmış olduğu açıklamaya istinaden Size rezerv alan konusunda gözden kaçan birkaç bilgi vermek istedim.
Sayın Hatay valisi açıklamasında rezerv alandaki tüm binaları yıkacaklarını ve Bu adımın amacının da, gelecekte olası afetlerde daha güvenli yapılar inşa etmek ve bölgenin bütünlüğünü sağlamak olduğundan dolayı yıkacaklarını belirtmiştir. Oysa ki iktidar rezerv alan içerisinde bulunan kendi kamu binalarının yıkımını yapmıyor. Binaların tamiratına devam ederek buraları kullanıma açıyor. Bu kamu binaları kent estetiğini ve bütünlüğünü bozmuyor mu? Sadece özel mülkiyetler mi kent bütünlüğünü bozmuş oluyor? Araştırıp bulabilirsiniz. Kendi mahallemde gördüğüm binalardan örnek verecek olursam. Haydar Mursaloğlu ilkokulu, Hatmek, Çocuk Esirgeme Yurdu, Selahattin Yıldız Mıstıkoğlu lisesi, Beyhan Gençay ilköğretim okulu, Hatay Nizamettin Özkan okulu gibi.”
Gazetemiz konunun birinci dereceden muhatabı Hatay Valiliği ile söz konusu iddiayı araştırmak ve sorgulamak için randevu talebinde bulundu. Ancak, iyi niyetli görüşme ve bilgi alma talebimiz kabul görmedi ve Gazetemize konu ile ilgili resmi ağızlardan bilgi verilmedi. – Sinan Seyfittinoğlu-