Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderun’un Lojistik Durumu ve Ekonomik Kalkınması Masaya Yatırıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun’un

İskenderun Teknik Üniversitesi, İskenderun’un ekonomik kalkınması ve lojistik durumunu ele almak üzere önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. 7 Mayıs’ta İSTE Merkez Kampüs Fuar Alanı’nda düzenlenen çalıştay, bölgenin ekonomik ve diğer sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlar sunmayı hedefledi.Çalıştayın açılışında İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış ve diğer önemli isimler katılımcılara hitap etti. Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Erkan, İskenderun’un dengeli kalkınmasının önemini vurgulayarak, bölgenin sorunlarını ele almanın ve çözümler üretmenin gerekliliğine dikkat çekti.

Rektör Depci, üniversitenin deprem sonrasında bölgeden ayrılmadan toparlandığını ve bu süreçte halka destek verdiklerini belirtti. Depci, şimdi de lojistik ve diğer sektörlerin ele alınacağı çalıştayın önemine değindi.Çalıştaya İskenderun Belediyesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Göç İl Müdürlüğü, KAGİDER, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım Su Ürünleri, Dörtyol Tarım İlçe Müdürlüğü, DOĞAKA, KOSGEB Hatay Müdürlüğü, Hatay Turizm Derneği, TURSAB, İSTUDER, İskenderun Gastronomi Derneği, İskenderun Gümrük Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası, denizcilik sektör temsilcileri, lojistik sektör temsilcileri ve demir-çelik sektör temsilcileri katıldı.öÇalıştayın üç oturumunda, deprem sonrası İskenderun’un lojistik durumu ve ekonomik kalkınması ele alındı. Sorunlar sektör bazlı ve lojistik sektörüne etkileri bakımından incelendi. İkinci oturumda ise belirlenen sorunlara çözüm önerileri geliştirildi. Sonuç oturumunda ise her sektörün değerlendirmeleri ve önerileri katılımcılara sunuldu.

Çalıştayın sonunda, ortak hedefler ve çıktılar belirlenerek düzenleme kurulu üyelerine ve katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Bu çalıştayın, bölgenin kalkınması ve sorunlarına çözüm bulma sürecine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

(Mehmet Durmaz)