Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Tasarım Vakfı’nın Projeleri Uygulanmayacak: Hatay TOKİ’ye Emanet

Hatay’da büyük ses getiren

Hatay’da büyük ses getiren ve çalışmaları haklı takdir ve beğeni toplayan Türkiye Tasarım Vakfı’nın lansmanını yaptığı Antakya’ya dair projeler uygulanmayacak.

Türkiye Tasarım Vakfı’nın Antakya’da gerçekleştirdiği tanıtım toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı siyasetçi Nihat Matkap; son derece iyi izlenimlerle ayrıldığı toplantı sonrası Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki ile konuya dair yaptığı telefon görüşmesinde, bakanlığın bir dizi gerekçe ile projeleri uygulamama yönünde eğilim içinde olduklarını gözlemledi.

Nihat Matkap kamuoyunda merakla beklenen Türkiye Tasarım vakfı projelerine dair kaleme aldığı yazıda şu ifadelere yer verdi: Platformumuz adına katıldığım TTV’nın Hatay master plan ve projelerinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısında izlediğim plan ve projeler, Antakya ve diğer ilçelerimiz adına umut ve heyecan vericiydi. Birçok kişi gibi bende toplantıdan iyi izlenimlerle ayrıldım. Bu düşüncelerimi Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Özhaseki ile paylaşmak için kendisiyle Perşembe günü bir telefon görüşmesi yaptım. Bana TTV’nin çaba ve yönlendirmeleri ile hazırlanacak projelerin çok zaman alacağını konut zedelerin buna tahammülü olmadığını o nedenle TTV ile işbirliğini ilerletmeyi düşünmediklerini söyledi. Yeniden şehirleşme geç olsun ama güzel olsun konusunda ısrarcı da oldum. Anladığım kadarıyla TTV ile işbirliğine zaman nedeniyle devam etmeyecekler. TOKİ ile devam edecekler. Selam ve saygılarımla” -Sinan Seyfittinoğlu-