Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sansev’in Favorisi: İskenderun Gençlik Merkezi Korosu

Sansev İstanbul Uluslararası Koro Festivali’nde İskenderun Gençlik Merkezi Çoksesli Korosu Başarı Ödülü aldı

Sansev İstanbul Uluslararası Koro

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Sansev İstanbul Uluslararası Koro Festivali’nde, Hatay’ı başarıyla temsil eden İskenderun Gençlik Merkezi Çoksesli Korosu büyük bir başarı elde etti. Festivalde sergiledikleri performanslarıyla dikkat çeken koroya, jüri tarafından “Koro Tınısında Başarı Ödülü” verildi.
Festivalde yer alan 120 koronun arasında öne çıkan İskenderun Gençlik Merkezi Çoksesli Korosu, jüri ve seyircilerden büyük ilgi gördü. Özellikle repertuar seçimi ve eser yorumlamadaki başarısıyla dikkat çeken koronun performansı, sahneden uzun süreli alkışlarla selamlandı. Jüri üyeleri, koronun başarılı performansını değerlendirirken, Hatay’ın zengin koro kültürüne vurgu yaparak, koroyu daha da ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.


Koronun başarılı yönetmeni Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Sezgin Suna olurken, müzik öğretmeni Albina Sezer Göktaş da provalarda koroya yardımcı şeflik yaptı. Koronun kurucusu ve müdürü Nejla Güleryüz, her türlü sorumluluğu üstlenerek koronun başarılı bir şekilde festivalde yer almasını sağladı.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ise sanata ve sanatçıya verdiği değerle bilinerek, koroya tam destek verdi. – Meriç Demiray-