Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kasap Dükkanları Hijyen Kontrolünden Geçti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB)

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Zabıta ve Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Antakya ve Defne ilçelerinde et ve et ürünü satışı yapan işletmelerde detaylı denetimler gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, insan sağlığını tehdit eden unsurlara rastlanmadı.

Gıda mühendisleri nezaretinde gerçekleştirilen denetimlerde, 7 kasap dükkânı incelendi ve mühürsüz ete rastlanmadı. Denetimler kapsamında, et mamulleri satış alanlarında ruhsat ve evrak kontrolünün yanı sıra etlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, yetkili kesimhane mührü varlığı, işletme hijyen koşulları ve betnano giriş fiziki durumu kontrol edildi.
Büyükşehir ekipleri, işletme sahiplerine kaçak kesim yapılmaması, hijyen kurallarına riayet edilmesi, personelin önlük giymesi, haşerelere karşı iş yerinin düzenli olarak temizlenmesi ve ilaçlanması gibi genel kuralları hatırlattı. Kurallara uymamanın cezai işlem gerektireceği işletme sahiplerine iletilirken, HBB yetkilileri, bu tür denetimlerin düzenli aralıklarla gerçekleştirildiğini ve halkın sağlığı için denetimlere devam edeceklerini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-