Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AHBİB, Asya Pazarında Yükselişte

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Başkanı Veysel Memiş, Nisan ayında sektörün 147 milyon 776 bin dolarlık bir dış satım gerçekleştirdiğini duyurdu. Başkan Memiş, AHBİB’in 138 ülkeye ihracat yaptığını belirtirken, Irak, Suriye ve Hollanda gibi pazarlarda önemli başarılar elde ettiklerini vurguladı.

Başkan Memiş, AHBİB’in desteklediği “Türkiye Gıda İhracatçıları” markasının tanıtımına tam destek verdiklerini açıkladı. 13 bin üye firmayı temsil eden bu markanın tanıtımı için dünyanın çeşitli bölgelerinde etkinlikler düzenlendiğini belirten Memiş, Singapur’un da bu faaliyetlerin içine dahil edildiğini ifade etti.
AHBİB, Singapur’da düzenlenen FHA Food and Beverage Fuarı’na Türkiye Gıda İhracatçıları markası altında katıldı. Başkan Memiş, bu fuara Türkiye’den 26 gıda firmasının katıldığını açıklarken, geçen yıl Singapur’a yapılan ihracatın %20,2 artış gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, Singapur’un 2,2 milyar insanın yaşadığı RCEP bölgesine (Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık) açılma fırsatı sunduğunu belirtti.
Başkan Memiş, AHBİB üyelerinin Singapur’da gerçekleşen fuara büyük ilgi gösterdiğini ve Asya Pasifik pazarındaki ihracat fırsatlarını değerlendirdiklerini aktardı. Ayrıca, fuarı ziyaret eden Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli ve Ticaret Müşaviri Mihriban Esin Arslan ile görüşmeler yapıldığını ve önümüzdeki aylarda Asya Pasifik pazarında daha etkin olunacağına inandığını sözlerine ekledi.
AHBİB’in nisan ayındaki ihracat performansını değerlendiren Başkan Memiş, bakliyat, pastacılık ürünleri ve şeker mamullerinin en çok ihraç edilen ürün grupları olduğunu belirtti. Ayrıca, Irak, Suriye ve Hollanda’nın en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında olduğunu ve ihracat hacminde Kazakistan, Ruanda, Mauritius gibi ülkelerde güçlü artışlar yaşandığını açıkladı. – Yusuf Cemil Karaçay-