Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEMAK Adalet Arayışına Devam Ediyor

Deprem Mağdurları ve Kayıp

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Dayanışma Derneği (DEMAK), 6 Şubat Depremi’nde yakınlarını kaybetmiş ve hala bir haber alamayan acılı insanların oluşturduğu bir dernek olarak, acılarına çözüm bulmak için bir araya gelen bir oluşum olarak biliniyor.
15 aydır yoğun bir şekilde seslerini duyurmaya çalışan DEMAK üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Servet Mullaoğlu ve Nermin Yıldırım Kara’yı ziyaret ederek taleplerini ilettiler. Ziyaretin tek talebi ise bir “Araştırma Komisyonu” kurulmasıydı.

DEMAK üyelerinin ziyaretine ilişkin konuşan Milletvekili Kara, “Bugün bir milletvekili olarak değil; depremzede bir yurttaş olarak kayıp yakınlarıyla birlikteydik. Bir yılı aşkın süredir kayıplarına dair küçük bir iz bulma umuduyla çalmadık kapı bırakmadılar. Yetkili kurum ve kişiler bu çabayı görmek, kayıp yakınlarını muhatap almalıdır. Adalet tecelli edinceye, tüm kayıplar bulununcaya kadar mücadele edeceğiz.” dedi.
Milletvekili Mullaoğlu ise ziyaret hakkında şunları söyledi: “Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları Dayanışma Derneği (DEMAK) üyeleri ziyaretimize geldiler. Depremde yakınlarını kaybetmiş ve bugüne kadar yakınlarından hiçbir haber alamamış olan acılı ailelerin feryatları, artık duyulmalıdır! Defalarca verdiğimiz Araştırma önergeleri artık reddedilmesin! Bu siyaset üstü ve insanı bir konudur. Bu nedenle mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerin duyarlı olmalarını bekliyoruz!” – Yusuf Cemil Karaçay-