Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serinyol’a TÜBİSAD ve EQUİNİX’in katkılarıyla teknoloji sınıfı

Serinyol Mesleki ve Teknik

Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, teknoloji alanında önemli bir adım atarak TÜBİSAD ve QEUNİX’in katkılarıyla bir teknoloji sınıfını kurdu.Okul Müdürü Hüseyin Taşçı, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan TÜBİSAD ve EQUİNİX yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni büyük ilgi gördü.Açılışa, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tombalak ve Equinix Türkiye Genel Müdürü Aslıhan Güreşcier de katıldı.

Güreşcier, yaptığı konuşmada gençlere teknolojinin önemini vurgulayarak, onların geleceği ve ülkenin geleceği açısından teknolojiye katkı sağlamanın önemini vurguladı.TÜBİSAD ve EQUİNİX’in katkılarıyla açılan teknoloji sınıfı projesinin amacını açıklayan TÜBİSAD Genel Sekreter Yardımcısı Selen Tanner, teknoloji üretiminde kullanımın artırılmasının hedeflendiğini belirtti. EQUİNİX ise hayata geçirilen projenin amacını, deprem felaketi sonrası etkilenen 11 ilde dijital kapsayıcılık, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliğini sağlamak olarak özetledi.

Proje kapsamında 11 adet Teknolojik Eğitim Konteyneri/Sınıfı (TEK/TES) faaliyetine devam edildiği ifade edilirken, 2024 yılı sonunda 24 adet TEK/TES kurulumunun tamamlanması hedeflendiği bildirildi. Dezavantajlı bölgelerde ve bireylerde nitelikli eğitimi ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlatıldığını belirtildi.

(Yusuf Cemil Karaçay)