Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Angus Kokusuyla Boğuşan İskenderun

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’un LimakPort önünde açıklamada bulundu. Angus sevkiyatının hala devam ettiğini ve bu durumun bir halk ve çevre sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Kara, 2017-2018 yılından beri özellikle Nada adlı gemi ile canlı hayvan ithalinin devam ettiğine dikkat çekti.

İskenderun’da yaşanan olumsuzlukların, halkın kötü koku ve sağlık sorunlarına neden olduğunu ifade eden Kara, iktidarın bu durumu çözmesi gerektiğini vurguladı. Kara, “Terk edildiği dile getirilen angus sevkiyatları yeniden mi başladı?” sorusunu yöneltti.

Et ve Süt Kurumu’na ait, Türkiye’de çeşitli besicilik işletmelerine verilmek için ithal edilen Angus cinsi büyükbaş hayvan sevkiyatının İskenderun’da halk ve çevre sağlığını tehdit ettiğini belirten Kara, “İskenderun halkı da biz de bu kokuyu çekmek istemiyoruz.” dedi. Kara, gemilerin limana yanaşmasıyla başlayan ağır kokunun, günlerce devam ettiğini ve özellikle sıcak ve rüzgarlı günlerde çevreye yayıldığını dile getirdi.

CHP’li Kara, iktidarın canlı hayvan ve hayvansal ürün ithalatından vazgeçmesi, yerli üretimi teşvik etmesi ve liman kentlerde yaşayan halkın sağlığını önceliklendirmesi gerektiğini belirtti. – İlyas Yiğit-

deneme bonusu