Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Tehlikeli Kavşak: Çağrılar Artıyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ile

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi ile Antakya ilçelerini birbirine bağlayan karayolunun Beşaslan Mahallesi mevkiindeki kavşak, sıklıkla ölümlü ve yaralamalı kazalara sahne olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir kazada babasını kaybeden Ali Meftunzade, bölgedeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekerek yetkililerden harekete geçmelerini istedi.
Meftunzade’nin çağrısına mahalle muhtarı ve bölge halkından da destek geldi. Yılbaşından bu yana sadece Beşaslan Mahallesi kavşağında 35 maddi hasarlı ve ölümlü kaza yaşandığını belirten Meftunzade, kavşakta trafik ışığı, hız uyarısı ve kasis gibi önlemlerin bulunmadığını ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan trajik kaza hakkında konuşan Meftunzade, “Babam buradan çıkarken karşıdan gelen çok süratli bir minibüs tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti. Bu kavşakta son 5 ay içinde 35 ölümlü ve maddi hasarlı kaza yaşandı. Ancak hala gerekli önlemler alınmadı” dedi.
Beşaslan Mahallesi Muhtarı Necdet Koç da konuyla ilgili olarak, “Mahallemizin ana yola çıkışı rampalı olduğu için karşıdaki araçları göremiyoruz. Buraların bir an önce düzenlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Bölge halkından Mahmut Eren ise, “Mahalleden çıkış yolumuz ana yoldan daha aşağıda olduğu için karşıdan gelen araçları net göremiyoruz. Bundan dolayı sık sık burada kaza oluyor” ifadelerini kullandı.
Yetkililerden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bölge sakinleri, önlemlerin alınması ve benzer kazaların önüne geçilmesi için yetkililerden acil bir adım atmalarını bekliyor. – Yusuf Cemil Karaçay-