Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatayspor’da “Acil Kongre” Çağrıları

Türk futbolunun önde gelen

Türk futbolunun önde gelen otoriteleri, yorumcuları ve uzmanlarının tahminlerine karşılık ligde kalmayı başararak büyük bir sürpriz yapan Hatayspor, elde ettiği bu sonuçla adeta bir şampiyonluk kadar değerli bir başarıya imza attı. Maç bitiminde Hatayspor cephesinde sahada Vali, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, kulübün onursal başkanı, yöneticiler, futbolcular, teknik heyet ve taraftarlarla haklı bir sevinç yaşandı.

Hatayspor’un ligde kalmasını kutlayarak özel bir eğlence düzenlemesi beklenebilir ve bu, onların hakkıdır. Ancak bu kutlamaların hemen ardından yeni sezon hazırlıklarına da başlamak gerekiyor. Yeni sezonun 9-10 Ağustos’ta başlayacak olması itibariyle, bordo-beyazlı ekibin 20 Haziran civarında tüm transferleri tamamlamış ve antrenmanlara başlamış olması gerekiyor. Bunun için de zamanın çok iyi kullanılması gerektiğinden, Hatayspor yönetim kurulunun acilen kongre kararı alarak genel kurula gitmesi gerektiği yönünde ağırlıklı bir görüş var.

Hatayspor yönetimi bugün kongre kararı alsa bile, kongre Haziran ortasından önce yapılamaz ve bu da yeni sezon hazırlıklarında gecikmelere yol açabilir. Kulüpte ayrılacak futbolcularla yapılacak görüşmeleri mevcut yönetim mi, yoksa kongrede işbaşı yapacak yeni yönetim mi yapacak? Bu belirsizliğin ortadan kalkması için Hatayspor yönetiminin acilen kongre kararı alması ve yeni sezon planlamalarını sağlıklı bir şekilde yapması gerekiyor. Geç kalınacak 1 gün bile takıma zarar verebilir, bu yüzden kongre kararı mümkünse bugün, değilse yarın alınmalıdır.

Diğer bir önemli konu ise, teknik direktörün belirlenmesi ve transferlerin buna göre şekillendirilmesidir. Spor kamuoyunda teknik direktörlük için Özhan Pulat ismi öne çıkıyor. Hatayspor’un en zor gününde sorumluluk almayı göze alarak takımın başında duran ve belki de kariyerini riske atan Özhan Pulat, bu fedakarlığı nedeniyle tebrik edilmelidir. Aynı zamanda, şanssızlıkları ve yalnız kalması nedeniyle istediği sonuçları alamayan, ancak futbolcular üzerinde önemli etkisi olan Volkan Demirel de bu başarıda pay sahibidir.

Özetle, Hatayspor yönetimi acilen kongre kararı almalı, mevcut yönetime yaptığı hizmetler için teşekkür edilmeli ve genel yönetimle uyumlu yeni bir yönetim işbaşına getirilmelidir. Teknik direktör sorunu da ilk etapta hemen Özhan Pulat ile anlaşarak çözümlenmelidir. – Mehmet Durmaz-