Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksaray Mahallesi’nin gündemi “Rezerv Alan”: Mahalle sakinlerinden protesto

Aksaray Mahallesi’nde yer alan

Aksaray Mahallesi’nde yer alan Akasya Saraykent mahalle sakinleri rezerv alana konusunda yaşadıkları mağduriyetleri gündeme getirdi. Vatandaşlar, eylem düzenleyerek seslerini yükselterek rezerv alan uygulamasına karşı olduklarını dile getirdiler.

Rezerv alanının planlanmasıyla ilgili yaşanan endişeleri dile getirmek için bir araya gelen mahalle sakinleri, evlerinin yıkılmasını engellemek adına kararlı bir duruş sergilediler. Çevre İl Müdürü İsmail Ceylan, vatandaşların endişelerini dikkate alarak açıklamalarda bulundu.

Ceylan, Akasya Mahallesi’nde bulunan 21 ve 22. Etap olarak adlandırılan yerlerde şu an için herhangi bir uygulamanın olmadığını ve projelendirme çalışmalarının da bulunmadığını ifade etti.

İl Çevre Müdürü İsmail Ceylan, tepkili ve endişeli mahalle sakinlerine yönelik “Kırmadan dökmeden Allah’ın izniyle bugünlere geldik. Hatay’ı hep birlikte ihya ediyoruz. Kalacak yere ihtiyacımız var, sürekli işe ihtiyacımız var. Bu şekilde etaplandırarak ilerliyoruz. Mahalle sakinleriyle olan 4 günlük muhabbetimizde, bu mahalleden değerli insanlar geldi ve onlarla konuştuk. 21 ve 22. Etap dediğimiz yerde şu an için herhangi bir uygulamamız veya projelendirmemiz yok. Ancak şunu özellikle belirtmek isterim, devletin verdiği desteklerden faydalanın ki yerinde dönüşümden evi yıkılan vatandaşlarımız kendi evlerini rahatlıkla yapabilsinler. Devletin sağladığı haklardan faydalanın, yerinde dönüşümden yararlanın. Treni kaçırmayın. Evi yıkılan ve orta hasarlı olanlar devletin imkanlarından faydalanmalıdır.” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-