Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jeoloji Mühendisi Gözüyle 4.1’lik Deprem Yorumu: Artçı, Telaşa ve Korkuya Gerek Yok

Hatay-Samandağ’da dün sabah saatlerinde

Hatay-Samandağ’da dün sabah saatlerinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili yorum yapan Antakyalı jeoloji mühendisi Rasim Can, bu depremin artçı olduğunu ve bu nedenle korku veya endişeye gerek olmadığını belirtti. Jeoloji Mühendisleri Hatay il temsilcisi olan Rasim Can’ın paylaşımı şöyle:

“Sevgili hemşerilerim, bugün (05-06-2024) saat 09:20 ve 10:37’de Yoğunoluk ve Mağaracık mahallelerinde olan depremler, aynı fay zonu üzerinde gerçekleşen artçı depremlerdir. Bu tür depremler seyrekte olsa beklenen depremler olduğu için telaşa ve korkuya gerek yoktur. Ancak bu tür depremler, ağır hasarlı binalara zarar verebileceğinden dikkatli olmak gerekiyor. Samandağı’na ve Hatay’ımıza geçmiş olsun.”

Rasim Can’ın açıklamaları, depremin artçı olduğunu ve ana depremle ilişkili olduğunu belirtiyor. Bu tür artçı depremler genellikle beklenen ve normal karşılanan olaylar olduğundan, panik yapmaya gerek olmadığını vurguluyor. Ancak yine de, ağır hasarlı binalara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini hatırlatıyor.