Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HBB’nin Çevre Denetimlerinde Yeni Hamle

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturma hedefiyle çevre denetimlerine devam ediyor. HBB Zabıta Dairesi ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde, doğaya zarar verilmesinin önlenmesi ve hava kalitesinin yüksek standartlarda tutulması amaçlanıyor.

Denetimler kapsamında işletmelerin çevre izin lisans belgeleri kontrol edilirken, emisyon ve atık su ölçümleri, hafriyat toprağı, inşaat ve moloz gibi konular da inceleniyor. Ayrıca, çevre kirliliğini önlemek adına sanayi bölgesindeki fabrikalar ve işletmelerde ruhsat denetimleri gerçekleştirilerek, çevreye zarar verebilecek faaliyetlerin engellenmesi için firmalara uyarılarda bulunuluyor.

Hatay’ın Arsuz, İskenderun ve Payas ilçelerinde yapılan denetimlerde tespit edilen eksiklikler üzerine yetkililer uyarılarda bulunurken, denetimlerin il genelinde devam edeceği belirtildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşaması için titizlikle çalıştıklarını ve çevre koruma konusunda duyarlılıkla hareket ettiklerini vurguladı.

(Yusuf Cemil Karaçay)