Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batıayaz Ulaşımına Yeni Düzenleme

Tarihi köprünün restorasyonu sonunda Batıayaz’da yeni trafik düzenlemesi yapıldı.

Tarihi köprünün restorasyonu sonunda

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Batıayaz bölgesinde yaşanan şiddetli yağışların ardından kullanılamaz hale gelen Samandağ-Batıayaz yolu üzerindeki köprüde meydana gelen hasarı onarmak için harekete geçti. HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde, bölgenin trafik akışını daha etkin hale getirmek amacıyla geçici bir çözüm olarak menfez yapımına başlandı.

Mayıs ayında yaşanan sağanak yağışlar sonucu yıkılan köprünün bölgedeki 11 mahalle için önemli bir ulaşım aksı olduğunu belirten yetkililer, geçici menfez yapımıyla birlikte bölgenin kontrollü bir şekilde ulaşıma açıldığını ifade ettiler. HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, modern ve kalıcı bir köprü projesinin tamamlandığı ve inşaatına başlanacağı belirtildi.

Yetkililer, vatandaşların ulaşım sorununu çözmek amacıyla geçici menfez yapıldığını ve alternatif yolların açıldığını vurgularken, bölgedeki ulaşımın önemli bir ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenleneceğini kaydettiler. ( Meriç Demiray)