Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi görüşme bugün saat 16:00’da

CHP Genel Merkezinde bugün Erdoğan ve Özel arasında tarihi bir zirve var.

CHP Genel Merkezinde bugün

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulunacak. Görüşme, CHP Genel Merkezi’nde saat 16.00’da başlayacak.

Özel, Erdoğan’ı kapıda karşılayarak 12. kattaki makam odasında ağırlayacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı forsuyla donatılmış Türk bayrağının; Özel ise CHP bayrağının önünde oturacak.

Geçmişten Bugüne
Erdoğan ve Özel ilk görüşmelerini 2 Mayıs’ta gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı, CHP liderini AK Parti Genel Merkezi’nde ağırlamıştı. Bu görüşmede yaşanan ‘boş koltuk’ tartışmasının ardından Erdoğan, durumu telafi etmek amacıyla CHP’ye iade-i ziyarette bulunacağını açıklamıştı.

AK Parti Genel Merkezi’nde yaşanan durumun tekrarlanmaması için, Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı makam odasında oturma düzeni oluşturuldu. Parti liderlerinin karşılıklı oturacağı düzende, liderlere eşlik eden görüşmeciler de iki kişilik koltuklarda oturacak.

Grup Toplantısı Ertelendi
Görüşme nedeniyle CHP’nin bugünkü Meclis Grup toplantısı da ertelendi. Özgür Özel, görüşme öncesinde Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerini ayrı ayrı topladı. Gün boyu süren toplantılarda, ilk görüşmeden bugüne yaşanan gelişmelerle birlikte bugünkü görüşmede Erdoğan’a iletilecek konular değerlendirildi. Özel’in, bu görüşmeye de kapsamlı bir dosya ile gireceği belirtildi.

Sinan Ateş Cinayeti Gündemde
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve kızları Bengisu Ateş ile Banuçiçek Ateş ile CHP Genel Merkezi’nde görüşmüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan’ın Ayşe Ateş’le de görüşeceği açıklandı. Bugünkü görüşmede Sinan Ateş cinayetinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Görüşme Gündemi
Görüşmede ele alınacak konular arasında asgari ücret ve emekli maaşına temmuz zammı, öğretmen atamaları ve öğretmenlerin talepleri, Gezi davası, Can Atalay’ın tutukluluğu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması gibi birçok başlığın yer alması bekleniyor.

18 Yıl Sonra İlk Ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Söğütözü Semti’nde AK Parti Genel Merkezi’ne de komşu sayılabilecek mesafedeki CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce, merhum Genel Başkan Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gitmişti. O ziyarette, Erdoğan ile Baykal arasında binanın mimarisine yönelik sohbet öne çıkmıştı. İki liderin, 12. kattaki bir odanın dışarı doğru oval çıkıntısıyla dikkat çeken “oval ofis” sohbeti, kendilerine eşlik eden kurmayları güldürmüştü. ( Mehmet Durmaz)