Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’da Cumhurbaşkanı adayları açıklandı

İran’da seçimleri denetleyen Muhafızlar

İran’da seçimleri denetleyen Muhafızlar Konseyi, 28 Haziran’da yapılacak olan 14. cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarışacak adayları onayladı. Geçen ay bir helikopter kazasında hayatını kaybeden İbrahim Reisi’nin yerine geçecek yeni cumhurbaşkanını belirleyecek seçimler için altı aday belirlendi.

Öne Çıkan Adaylar:
Muhammed Bakır Kalibaf: Muhafazakar meclis başkanı ve eski Devrim Muhafızları komutanı olan Kalibaf, adaylar arasında en çok öne çıkan isim olarak dikkat çekiyor.
Said Celili: Dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in ofisini dört yıl boyunca yöneten Celili, aşırı muhafazakar kimliği ve eski nükleer başmüzakereci olarak biliniyor.
Ali Rıza Zakayi: Tahran’ın muhafazakar belediye başkanı olan Zakayi, yerel yönetimdeki tecrübesiyle öne çıkıyor.
Mustafa Purmuhammedi: Muhafazakar eski içişleri ve adalet bakanı olan Purmuhammedi, devlet yönetimindeki geçmişiyle tanınıyor.
Seyyid Emir Hüseyin Kazizade Haşemi: Mevcut cumhurbaşkanı yardımcısı ve Şehitler Vakfı’nın aşırı muhafazakar başkanı olan Kazizade Haşemi, güçlü adaylar arasında yer alıyor.
Mesut Pezeşkiyan: Eski sağlık bakanı ve İran parlamentosunda Tebriz’i temsil eden tek reformist aday olan Pezeşkiyan, seçimlerde farklı bir seçenek olarak dikkat çekiyor.-Mehmet Durmaz-