Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HADO sınıfta kaldı

Eski başkan Lütfü Savaş

Eski başkan Lütfü Savaş döneminde başlatılan Hatay-KKTC-Girne arası deniz otobüsü seferleri, “HADO” adıyla kısa bir süre sonra tamamen durdu ve mazi oldu.

2022 yılında büyük umutlarla başlatılan Hatay ile KKTC-Girne arası deniz otobüsü seferleri, istenileni veremeden kısa bir süre sonra sona erdi. Mayıs 2022’de başlatılan HADO seferleri, haftanın Salı ve Cuma günleri Hatay-Girne arası, Perşembe ve Pazar günleri ise Girne-Hatay arası olmak üzere haftada dört seferle başlatılmıştı. Ancak HADO adıyla başlatılan bu seferler beklenen verimi sağlayamadı ve birkaç aylık düzensiz ve verimsiz seferlerin ardından tamamen durduruldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi eski yönetimi, Hatay-Arsuz Yat Limanı’nın depremden zarar görmesi nedeniyle seferlerin Mersin-Taşucu’na kaydırılacağı yönünde umut veren bir açıklama yapmıştı, ancak bu plan uygulanmadı ve HADO seferleri tamamen sona erdi.

Denizle seyahati sevenler, özel seferlere yöneldi. Bu özel seferlerden biri, Antalya-Anamur ile Girne arası seferler oldu. Bu seferler 12 Haziran Çarşamba gününden itibaren başlatıldı. Anamur-Girne arası deniz otobüsü seferleri haftanın dört günü gerçekleştirilecek. Bilet fiyatları sivil yolcular için 1500 TL, öğrenciler için ise 1250 TL olarak belirlendi.  -Yusuf Cemil Karaçay-