Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’ın Türkiye-İspanya zirvesinin gündemi

Türkiye ile İspanya arasındaki

Türkiye ile İspanya arasındaki hükümetler arası 8. zirve, yarın İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilecek. Zirvenin amacı, siyasi ve ekonomik ilişkilerdeki “kapsamlı ortaklığı derinleştirmek” olarak belirlendi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi ve pozitif gündeme dayandığı ifade edilerek, zirvenin bu kapsamlı ortaklığı güçlendirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Zirveye Türkiye’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İspanya’dan ise Başbakan Pedro Sanchez’in başkanlık edeceği belirtildi. İki ülkeden altışar bakanın da zirveye katılması planlanıyor.

Diplomatik kaynaklar, ticaret, finans, kültür, ve spor alanlarında yaklaşık 15 ikili anlaşmanın imzalanmasının beklendiğini ifade etti. Zirvenin, Türkiye ve İspanya arasındaki köklü ilişkileri daha da güçlendireceği vurgulandı.

İş forumu da zirvenin önemli bir parçası olarak öne çıkacak. Türkiye’den 150 iş insanının katılması öngörülen iş forumunda, 11 farklı sektörden Türk ve İspanyol iş insanlarının bir araya geleceği belirtildi. – Mehmet Durmaz-