Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şaka gibi: 650 kontenjana 10 bin üstü başvuru

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin en fazla etkilediği Hatay’da, geçtiğimiz günlerde AFAD İl Müdürlüğü toplantı salonunda Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 650 personel için kura çekildi. Ancak 16 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, deprem sonrası yaşanan sorunlar hala çözüme kavuşmuş değil.
Barınma, sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam gibi temel sorunlar, yapılan çalışmalara rağmen halen Hataylıların günlük yaşamını etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen TYP kura çekimi, bu sorunların ne denli derin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Antakya-Defne ilçelerinde sadece 450 kontenjan için 6149 başvuru yapıldığı bildirilirken, Hatay genelinde ise 650 kontenjan için 10 binden fazla başvuru geldiği belirtildi.
Depremin üzerinden geçen 16 ay içinde, insanların hala istihdam konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaları, yetersizliklerin hala devam ettiğini gösteriyor. Şehirde yapılan bazı çalışmaların etkili olmadığı, acil çözüm gerektiren konuların hala çözüme kavuşturulamamış olduğu açıkça ortaya çıkıyor. – Yusuf Cemil Karaçay-