Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fenomen Oğuzhan Uğur’a hapis talebi

Barajların çatladığına ilişkin paylaşımlar yapılmıştı: Fenomen Oğuzhan Uğur’a 4 yıl 6 aya kadar hapis talebi

Barajların çatladığına ilişkin paylaşımlar

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un, 6 Şubat 2023’teki büyük depremlerin ardından barajların çatladığı yönünde yaptığı paylaşımların soruşturması tamamlandı. İddianamede, Uğur’un halkı yanıltıcı bilgiyi yaymak suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Uğur’un ‘BaBala TV’ hesabından yapılan paylaşımların arama kurtarma faaliyetlerini aksattığı ve halk arasında korku ve panik yarattığı belirtildi. Uğur’un yanı sıra 8 kişi müşteki sıfatıyla, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir ise şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, yapılan paylaşımların kamu barışını bozabilecek nitelikte olduğu vurgulanarak, Uğur’un ifadesinde paylaşımların kendi ekibi tarafından yapıldığı belirtildi. Ancak diğer şüphelilerin bu iddiaları reddettiği ifade edildi.

Şüphelilerden Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir’in 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Mahkeme süreci önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. ( İHA )