Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu acı durdurulmalı! 

Bayram tatilinde Samandağ sahillerinde 9 kişi boğulma tehlikesi geçirdi, maalesef bir kişi kurtarılamadı. RİP akıntısına karşı çözüm bulunmalı.

Bayram tatilinde Samandağ sahillerinde

Geride kalan bayram tatilinde Samandağ’da; Meydan, Samandağ Denizi, Samandağ-Çevlik ve Payas deniz sahilinde toplam 9 kişi boğulma tehlikesi yaşadı. Bu kişilerden biri, 15 yaşındaki Ayşe Kahramanoğlu, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Aynı sırada boğulma tehlikesi geçiren S.G. ise şans eseri kurtarıldı.

Önlemler ve Uyarılar
Samandağ sahilinde boğulmalara neden olan RİP akıntısına karşı uyarıcı levhalar yerleştirildi. Seyyar görev yapan jandarma ve cankurtaran ekipleri de sahil boyunca vatandaşları RİP akıntısına karşı sürekli uyardı.

RİP Akıntısı Tehlikesi
Samandağ Meydan, Deniz ve Çevlik sahillerinde yoğun olarak görülen RİP akıntısı bayramda yine can aldı. Jandarma, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve cankurtaranların aldığı önlem ve müdahalelere rağmen, her yıl onlarca kişi RİP akıntısı sebebiyle yaşamını yitiriyor.

Çok iyi yüzme bilenleri bile denizin derinliklerine çeken, saatte 70 kilometre hızla hareket eden bu sinsi ve güçlü akıntı, özellikle Samandağ gibi sığ plajlarda sıkça görülüyor.

RİP Akıntısından Kurtulma Yolları

Uzmanlar, RİP akıntısına kapıldığınızda panik yapmamanız gerektiğini vurguluyor. RİP akıntısından kurtulmak için kıyıya dik değil, paralel bir şekilde sağa veya sola doğru hareket edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Akıntıdan çıkmak için sağa veya sola 30 metre yol aldıktan sonra sahile doğru yüzmek gerekiyor.

RİP akıntısına karşı farkındalık artırılmalı, gerekli önlemler alınmalı ve can kayıplarının önüne geçilmelidir. -Mehmet Durmaz-