Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dele Bashiru’ya rekor bonservis

İtalyan ekibi Lazio, Hatayspor’dan

İtalyan ekibi Lazio, Hatayspor’dan Dele Bashiru’yu transfer etmek üzere 7 milyon euro karşılığında anlaştı. Bayram süresince sosyal medyada yer alan haberlerde, Lazio ve Hatayspor kulüplerinin, Fisayo Dele-Bashiru transferi için bonuslarla birlikte 7 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardığı belirtildi. Ayrıca, futbolcu Dele Bashiru’nun sağlık kontrolü için İtalya’ya davet edildiği kaydedildi.

Hatayspor Kasasına 4,9 Milyon Euro Girecek

Hatayspor, 7 milyon euroya satılacak olan Dele Bashiru transferinde 4 milyon 900 bin euro kazanacak. Hatayspor kulübü ile Dele Bashiru’nun menajeri ve babası ile yapılan anlaşmaya göre, futbolcu yurt içinde bir kulübe satılırsa 2,5 milyon euro, yurt dışına satılırsa da 7 milyon euro karşılığında anlaşılacaktı.

Lazio, Dele Bashiru için 7 milyon euro ödeyecek, ancak bu paranın 4 milyon 900 bin eurosu Hatayspor kasasına girerken, 2,1 milyon euro ise futbolcunun menajeri ve babasına verilecek. Varılan anlaşmaya göre, Dele Bashiru yurt dışına transfer olursa alınacak rakamın %30’una karşılık gelen 2 milyon 100 bin euro, menajeri ve futbolcunun babasına verilecek.

Dele Bashiru Bedavaya Alındı

Hatayspor’un transferi halinde kasasına 4 milyon 900 bin euro koyacağı Dele Bashiru, bedavaya kulübe mal oldu. Eski teknik direktör Volkan Demirel’in bulduğu ve Hatayspor’a gelmesi için ikna ettiği Dele Bashiru, Hatayspor’a hiç bonservis ücreti ödenmeden getirildi. Böylelikle Volkan Demirel ve mevcut yönetim sayesinde Hatayspor, Dele Bashiru transferinden 4,9 milyon euro kazanacak. Spor kamuoyunda bu gelişme, “Büyük bir transfer başarısı” şeklinde değerlendiriliyor. – Meriç Demiray-