Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tatil trafiği yine can aldı

Kurban Bayramı tatilinin ilk

Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde meydana gelen trafik kazalarında 36 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 550 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 5. gününde 24 saatlik süre içinde 696 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1205 kişinin yaralandığını belirtti.

Ekipler tarafından denetlenen 425 bin 63 araçtan 23 bin 219’una hız ve radar işlemi uygulanırken, 35 bin 990 araca ise diğer trafik ihlalleri nedeniyle işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolun sonu bayram olsun.” uyarısında bulundu.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya, polis ve jandarma ekiplerinin karadan ve havadan yaptığı trafik denetleme faaliyetlerine ilişkin görüntüleri de paylaştı.

Trafik kazalarının azaltılması için alınan tedbirlere rağmen, vatandaşların trafik kurallarına uymalarının önemine vurgu yapıldı. Bayram tatili süresince trafik yoğunluğunun artacağına dikkat çeken yetkililer, sürücülere dikkatli ve kurallara uygun şekilde araç kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. -Mehmet Durmaz-