Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jeoloji mühendisi Rasim Can: “Deprem Haberlerine İtibar Etmeyin”

Hataylı jeoloji mühendisi Rasim

Hataylı jeoloji mühendisi Rasim Can, sosyal medyada Hatay ile ilgili bilimsel olmayan ve gerçek dışı deprem haberlerinin dolaştığını belirterek bu tür haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu. Rasim Can, Hatay Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Merhaba, Hatay ile ilgili deprem konusunda sosyal medyada çok sayıda yanıltıcı haber dolaşıyor. Ben Hatay Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi olarak, deprem konusunda uzman jeoloji profesörleri ile sürekli danışarak Hatay’ın depremselliği hakkında bilgi sahibi olmaktayım. 40 yıllık bir jeoloji mühendisi olarak şunu söyleyebilirim: Hatay ilimiz ülkemizin birçok yerinden daha güvenlidir çünkü 6 ve 20 Şubat depremlerinin ardından zeminde rahatlama oldu. Kırılmayan küçük fay hatları da artçı depremlerle zamanla yok olacaktır. Ancak Hatay birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır ve deprem gerçeğini kabul etmek önemlidir. Bu süreçte depreme dayanıklı kentler oluşturarak sağlam yapılar inşa etmeliyiz. Lütfen asparagas haberlere itibar etmeyin.”

Can’ın bu açıklamalarıyla birlikte, Hatay’ın deprem riski ve önlemler konusundaki bilimsel yaklaşımı vurgulanmış oldu. – Mehmet Durmaz-