Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremde yıkılan şehir meydanları yeniden yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman illerindeki şehir meydanlarının yeniden inşasına devam ediyor. Bakan Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, “Bu şehir meydanlarını altyapısı ve üstyapısıyla yeniden şekillendiriyoruz. Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacak bu projeler, yerel kültürü ve çevre dostu özellikleriyle ön plana çıkacak” dedi.
Özhaseki ayrıca, deprem bölgesindeki ziyaretlerinde düzenlenen il koordinasyon toplantılarının önemine vurgu yaparak, “Milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, bilim insanları, mimarlar, sosyologlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek ortak akıl ile şehir meydanlarını geleceğe taşıyoruz. Yeşil ve çevre dostu planlamalarımız, vatandaşlar için hem yeni yaşam alanları hem de geçmişten geleceğe köprü olacak” şeklinde konuştu.
Bakan Özhaseki, projelerinin çevre hassasiyetini merkeze aldığını belirterek, “Mahalle kültürünü yaşatacak şekilde, yatay mimari ve yöresel unsurlarla uyumlu, güvenli, çevreci ve enerji verimli şehir meydanları inşa ediyoruz. Ayrıca, depremden etkilenen şehirlerde yıkılan veya zarar gören tarihi yapıları da ihya ederek kültür mirasımızı gelecek nesillere aktarıyoruz” ifadelerini kullandı. –  Yusuf Cemil Karaçay-