Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahçelievler’de korkutan çökme

İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi

İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak’ta bulunan 7 katlı bir bina, bilinmeyen bir nedenle kısmen çöktü. Çökme sonucunda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma meydana gelmedi.

Bina 1994’te Kaçak Katlarla Yükseltilmiş
1970 yılında 4 katlı olarak inşa edilen binanın, 1994 yılında kaçak olarak 3 kat daha eklenerek 7 katlı hale getirildiği ortaya çıktı. Çökmenin gece saatlerinde binada duyulan çatırtı sesleri üzerine, bina sakinlerinin binayı boşaltmasından sonra meydana geldiği öğrenildi. Olay saat 04.30 sularında gerçekleşti.

Çevre Binalar da Boşaltıldı
Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki bazı binalar da güvenlik amacıyla boşaltıldı. Olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

AFAD Ekipleri Dinleme Yaptı
AFAD ekipleri enkazda dinleme yaparak, enkaz altında kimsenin olmadığını belirledi. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “1970 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan bulunmamaktadır. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup, olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bir kısmı çöken binanın ise kontrollü yıkımına başlandı.