Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antakya Musiki Derneği Korosu Arsuz’da Konser Verecek

Antakya Musiki Derneği Arsuz

Antakya Musiki Derneği Arsuz Korosu, bu hafta sonu Arsuz’da bir konser verecek. Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, Cumartesi günü gerçekleşecek konser hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem Sonrası İlk Konser

Başkan Orhan Günal, depremin birinci yılının ardından korolarının Arsuz’da çalışmalarına başladığını belirtti. Konuşmasında, “Deprem sonrası çalışmalarına ara veren koro, depremin birinci yılının ardından Arsuz’da çalışmalarına başladı. Antakya’dan ayrılmak zorunda kalanlar, Arsuz ve İskenderun’da yaşayan Türk Müziği sevdalıları bir araya gelerek Türk Sanat Müziği Arsuz Korosunu oluşturdu,” dedi.

Müzik ile İyileşme ve Dayanışma

Günal, koronun kuruluş amacını şu sözlerle ifade etti: “Bu koroyu bölgemizde yaşanan deprem felaketinin yaralarını bir nebze olsun sarmak, müziğin iyileştirici özelliklerinden faydalanmak, yaşadığımız ruhsal travmaların etkisini azaltmak için kurduk. Aynı zamanda tanışıklığın, dostluğun artırılarak toplumsal barışa ve dayanışmaya katkı sunmaya çalıştık. Sonuç olarak bu çalışmaların katılan herkese ve ailelerine iyi geldiğini gözlemledik. Konseri izlemeye gelenlere de iyi geleceğini düşünüyoruz.”

Konser Detayları

Musiki Derneği Başkanı, konserin 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 20:30’da Arsuz Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceğini duyurdu ve konseri izlemek isteyenlerin koro üyelerinden davetiye temin etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Müzikseverler, bu özel gecede Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserlerini dinleme fırsatı bulacak ve müziğin iyileştirici gücünden faydalanacaklar.  -Meriç Demiray-