Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

Amaç tecrübe mi başka bir şey mi?

Hatay Büyükşehir Belediyesindeki Hataylı olmayan burayla hiç bağı olmayan AKP’nin has kadrolarından devşirilmiş isimlerle yapılan kadrolaşma ister istemez bizlerin aklına olumsuz senaryolar getiriyor. Benim ilk aklıma gelen kötü senaryo; Hatay’da yeni inşa ve güya ihya sürecinde ortaya çıkacak olan ekonomik rantın çılgın cazibesi…
Kahramanmaraş Büyükşehir eski belediye başkanının genel sekreterliğe, tartışmalı Boğaziçi Üniversitesi darbesinde karanlık atamalarda rol alan eski İBB’li aktörlerin Hatay’a getirilip HBB’de kritik masalara oturtulması düşündürücü.
Neden Hatay dışı ve Hatay’ı tanımayan bir kadro iş başında?
Bu yeni yöneticiler geçmiş yıllarda üstlendikleri görevlerde elde ettikleri tecrübeden dolayı mı Hatay’a getirildi yoksa bu şehirde baş gösteren Rant sarhoşluğundan mı? Eğer tecrübe ise neden Genel sekreterliğe getirilen Kahramanmaraş eski belediye başkanı AKP tarafından kendi ilinde yeniden aday gösterilmedi?
Şimdi sesli düşünmek gerekir ise; bu Hatay’ı bilmeyen kadro Hataylıları dinleyip onlarla iç içe, gönül gönüle bir yöneticilik yapabilecek mi? Çok zor! Hatay ve Hataylıları ilgilendiren kararlar bir politbüro mantığında yüzü Hatay’a dönük mü yoksa başka yerlere dönük mü alınacak?
Benim ataması yapılan yöneticilere karşı bir önyargım yok. Muhtemel ki yeni görevlerinden dolayı heyecanlı ve isteklilerdir. Muhtemeldir ki muhterem insanlardır. Ama şunu bilmeliler ki biz 57 yıldır gazetecilik yapıyoruz ve bu kişileri TANIMIYORUZ, Bilmiyoruz. İletişim kanalları nasıl sağlıklı işleyecek? Hadi diyelim ki tecrübeleri var. Peki Hatayı ve Hataylıları tanımak ve öğrenmek için bir süre ve emek harcamayacaklar mı? Hatay’ın bu süre kaybına tahammülü var mı?
Demografik yapı…demografik yapı diye yedi cihanın duyacağı uyarılar yapılıyor. Demografik yapının değişim sinyali ilk olarak HBB kadrolaşmasında baş gösteriyor yorumları yapılsa haksız yorumlar mı olur?
Elbette ki ve hiç kuşkusuz yeni yöneticilerin başarılı olmasını istiyor ve diliyoruz. Ancak gel gör ki soru işaretleri pır pır dönüyor kafamızda.
Sayın başkanım Mehmet Öntürk; Hataylı ve belediye içinden hatta makul bir oranda yerel denge ve dinamikleri dikkate alan ve önemseyen atamalarınızı ( kritik mevkilere) merakla bekliyoruz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER