Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu tablo 725 milyon TL

Titian’ın 1995 yılında çalınan

Titian’ın 1995 yılında çalınan ve Londra’da bir otobüs durağında plastik torba içinde bulunan Rönesans dönemi tablosu, 17 milyon 560 bin sterline (yaklaşık 725 milyon 607 bin lira) satıldı. BBC’nin haberine göre, müzayede yetkilileri bu satışın sanatçı için bir müzayede rekoru olduğunu belirtti. Satış öncesi konuşan müzayede evi yetkilisi Andrew Fletcher, Titian’ın eserinin sanatçının öncü yaklaşımının en güzel örneği olduğunu vurguladı, özellikle tablonun renk kullanımı ve insan formunu yansıtma şekli açısından.

Tablo, 1508 yılında sadece 20 yaşındayken Venedikli ressam tarafından yapılan ‘Rest on the Flight into Egypt’ adlı eserdir. 2 metre genişliğinde ahşap bir panel üzerine resmedilen tablo, Meryem Ana’nın İsa’yı kucağına almış halde ve Yusuf’un da onlara bakarken tasvir edilmiştir.

Eser, ilk olarak 17. yüzyıl başlarında bir Venedikli tüccarın koleksiyonunda belgelenmiş ve sonraki yıllarda çeşitli Avrupa aristokratları, kralları ve imparatorları tarafından sahiplenilmiştir. Tablo, tarihinde birkaç kez çalınmış; ilk olarak 1809’da Napolyon Bonapart’ın ordusu tarafından Viyana’daki Belvedere Sarayı’ndan ve ikinci olarak 1995’te Britanya’daki Longleat House’dan. Eser, yedi yıl süren arayışın ardından Londra’da Richmond’daki bir otobüs durağında plastik bir alışveriş torbası içinde bulunmuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-