Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borçlandırma senedine imza yoksa konut da yok

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’da hak sahibi olarak kabul edilen ve noter kurası ile konut çıkan vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yaptı. Kurum, 12 Haziran 2024- 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması planlanan borçlandırma işlemlerini hatırlatarak, borçlandırma senedine imza atmayan hak sahiplerine konut teslimi yapılmayacağını açıkladı.
AFAD tarafından yapılan açıklamada, 60 günlük yasal süre içerisinde borçlandırma işlemlerini tamamlamayan hak sahiplerinin haklarının iptal edileceği belirtildi. Ayrıca, hak sahiplerinin noter aracılığıyla karşılıklı devir işlemlerini gerçekleştirebilecekleri vurgulandı. 
Yeni konutlar veya Evini Yapana Yardım yöntemiyle yapılacak konutlar için 20 yıl vadeli ve faizsiz kredi imkânı sağlanacağı ifade edilen açıklamada, orta hasarlı konutlar için ise 10 yıl vadeli ve faizsiz onarım yardımı kredisi verileceği bildirildi. Yeni işyeri yapacaklara yönelik ise yıllık yüzde 4 faizli ve 10 yıl vadeli kredi imkânı sunulacağı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, vefat etmiş mülk sahibi ebeveynlerin reşit olmayan çocukları için borçlandırma işlemlerinin velileri tarafından yapılabileceği bilgisi paylaşıldı. – Yusuf Cemil Karaçay-