Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 katlı bina az hasarlı binaya devrildi

Hatay’ın Defne ilçesinde, yıkım

Hatay’ın Defne ilçesinde, yıkım çalışmaları sırasında 6 katlı bir bina, yanındaki az hasarlı binanın üzerine devrildi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da, mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Defne ilçesi Aşağıokçular Mahallesi’nde, bina sakinlerinin anlaşma yaptığı bir firma tarafından yıkımı gerçekleştirilen 6 katlı bina, iş makinesinin darbesiyle yıkım esnasında yan tarafta bulunan 6 katlı az hasarlı binanın üzerine devrildi. Olay sırasında etrafı toz bulutları kapladı ve vatandaşlar panik yaşadı. Devrilme sonucu kimse yaralanmazken, az hasarlı bina hasar gördü. Yıkım sırasında çıkan ses, vatandaşlara yeniden deprem korkusunu yaşattı.

“Az Hasarlı Binamızı Düzeltmeye Çalışırken İkinci Bir Depremi Yaşadık”

Yıkım için komşularının özel bir firmayla anlaştığını belirten Ahmet Ağbat, “Komşularımız yıkım kararı almışlar ama nasıl bir firmayla anlaştıklarını bilemiyorum. Normalde kendi binalarını yıkarken bizim binanın üzerine devirdiler. Bu şekilde nasıl yıkım olur anlamadım. Bu bina yan tarafa, insanların veya araçların üzerine düşebilirdi. Hiçbir önlem almadan böyle yıkım yaptılar. Bizim binaya daha fazla zarar verdiler. Benim binam az hasarlıydı. Az hasarlı binamızı düzeltmeye çalışırken ikinci bir depremi yaşadık. Nasıl olacak ben de bilmiyorum,” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili yetkililerin gerekli incelemeleri başlattığı bildirildi. – İHA-