Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayman’dan kapsamlı bir Suriye değerlendirmesi

AK Parti Hatay Milletvekili

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK’te katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.
Hatay’daki son durumu değerlendiren Yayman, şehrin yeniden inşası için devam eden çalışmalara işaret ederek, “Hatay’da 140 bin hak sahibi var ve önemli sayıda bina tamamlandı. Ancak elektrik ve doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinin sağlanması süreci hızlandırılmalı.” şeklinde konuştu.
Yayman, Suriyeliler konusunda çok yanlış bilgiler var. Son bir yılda 800 bin Suriyeli geri döndü. Türkiye’de resmi sayılara göre 3 milyon 400 bin civarında Suriyeli var. Suriyeliler konusunda milletimizin bir rahatsızlığı olduğunu biliyoruz. Asla kimsenin dükkânı yağmalamak vandallıktır. Kayseri’de bu dükkanları yakmalıyız diyen akıl ile Suriye’de Türk bayraklarını yırtan el aynı. Suriye yakınlaşmasından, liderlerin görüşmesinden rahatsız olan bir irade var.
Esad yönetimi seçimden önce Türkiye’yle ilişkileri normalleştirmek istemediğini söyledi. Seçim geçti. Eğer Kayseri’deki Afrin’deki olaylar olmasaydı ben Astana’da bir görüşme olacağını düşünüyordum. Türkiye ve Suriye’nin arasının düzelmesi, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen teröristan devletinin ortadan kalkması demek. Bir taraftan Suriyeliler giderse pamuğu kim toplayacak diyen bir yaklaşım var. Diğer taraftan da şartsız şekilde gönderilmesini isteyen var. Biz Suriyelilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerini savunuyoruz. Ben Kayseri’deki olayların münferit olaylar olarak kalmasını dilerim.
Yayman ayrıca Avrupa’da çifte standart uygulandığını belirterek, Türk Milli Takımı’nın Avusturya maçındaki başarısını ve Merih Demiral’a yönelik ceza tartışmalarını eleştirdi. Suriyeliler konusunda da toplumun rahatsızlığı olduğunu vurgulayan Yayman, bu konuda halkın endişelerini anlayışla karşıladıklarını belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-