Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Direksiyon sınavında süre artıyor

İstanbul Sürücü Kursları ve

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Murat Tekin, direksiyon sınavlarında önemli değişikliklerin planlandığını duyurdu. Yapılacak düzenlemeler kapsamında sınav süresinin 40 dakikaya çıkarılması öngörülüyor. Bu değişikliklerin, daha iyi yetişmiş sürücülerin yetiştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Tekin, sınavlarda uygulanan park manevrasında da önemli bir değişiklik öngördüklerini belirtti. Artık sürücü adaylarına park manevrasında iki deneme hakkı tanınacak. Bu sayede, özellikle iki araç arasına park etme konusunda yaşanan sorunların azaltılması hedefleniyor.

Ayrıca, yeni yönetmelikle motosiklet ve otomobil kullanımı eğitiminde “U dönüşü” manevrasının da eklenmesi planlanıyor. Bu kapsamda öğreticilere yönelik düzenlemeler ve engelli kursiyerlerin sınav süreçlerinde yaşadıkları sorunlara çözüm önerileri de sunulacak.

Murat Tekin, yapılan düzenlemelerin trafik güvenliğini artırmayı ve sürücü eğitim standartlarını yükseltmeyi amaçladığını vurguladı. Yeni yönetmelik taslağının son aşamaya geldiğini ve yakın zamanda yayımlanmasının beklendiğini belirtti. – Volkan İcil-