Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınların liderliğinde ” Samandağ Gastronomi Köyü ”

Hatay’ın Samandağ ilçesi, yeni

Hatay’ın Samandağ ilçesi, yeni bir umut projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Oxfam KEDV ve MeyIDiageo tarafından başlatılan proje, 6 Şubat depremleri sonrası bölge halkını desteklemek amacıyla hayata geçirildi. Samandağ Kadın Kooperatifi ve Samandağ Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Samandağ Gastronomi Köyü” projesi, bölgedeki kadınların liderliğinde bir turizm destinasyonu haline gelmeyi ve sürdürülebilir bir gelecek oluşturmayı hedefliyor.

Yaklaşık 20 dönüm alanda kurulu köyde, eğitim, konaklama ve restoran gibi alanlara ek olarak bahçecilik için uygun alanlar bulunuyor. Projenin tanıtımı, 8 Temmuz Pazartesi günü İstanbul IWSA’da gerçekleştirilen bir etkinlikle yapıldı. Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın yanı sıra sektör profesyonelleri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının katıldığı tanıtım toplantısında, MeyIDiageo Genel Müdürü Bahar Uçanlar ve Oxfam KEDV Başkanı Şengül Akçar, projenin önceliklerinden birinin bölge kadınlarının eğitilmesi ve istihdam sağlanması olduğunu vurguladı.

Başkan Karaçay ise gastronomi köyünde eğitim alacak kadınların, ilçenin geçmişine dönüşünde önemli bir rol oynayacaklarına inandığını belirtti. Samandağ Gastronomi Köyü projesi, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor ve Hatay bölgesindeki kadın girişimciler için yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor. (Volkan İcil)