Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekmece Rezerv Alandan Çıkarıldı iddiası

Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nin

Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nin rezerv bölge ilan edilmesi kararı revize ediliyor. Hafta sonunda Hatay’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Defne Kaymakamlığı’nda gerçekleştirdiği toplantıda, Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün ve mahalle muhtarı olumsuz görüş bildirdi. Bu gelişme üzerine, Çekmece Mahallesi rezerv alan kategorisinden çıkarıldı.

Toplantıda, mahalle sakinlerinin ve yerel yöneticilerin endişelerini dinleyen Bakan Kurum, kararın yeniden değerlendirilmesine karar verdi. Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün ve mahalle muhtarının, rezerv alan ilanının bölge halkı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, bu kararın revize edilmesi gerektiğini vurgulaması üzerine, Bakanlık yetkilileri konuyu yeniden ele aldı.

Bakan Kurum, Çekmece Mahallesi’nin geleceği ile ilgili olarak daha uygun ve halkın ihtiyaçlarına cevap verecek bir planlama yapılması gerektiğini ifade etti. Rezerv alan kararının geri çekilmesi, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. – Mehmet Durmaz-