Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Uyutma’ planında ara formül tartışması

AKP kaynaklarına göre, sokak

AKP kaynaklarına göre, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni düzenleme, ‘uyutma’ yöntemi olarak bilinen prosedürü içerebilir. Buna göre, “kuduz riski taşıyan, rehabilite edilemeyecek derecede saldırganlaşmış, barınak içinde diğer hayvanlara zarar veren ve sağlık açısından barınakta tutulması mümkün olmayan” hayvanlar bu kapsamda değerlendirilecek.

Sahipsiz hayvanlar için hazırlanan düzenleme tasarısının bu hafta sonuna kadar Meclis’e sunulması bekleniyor. Ancak düzenlemenin sokaklardan toplanan ve sahiplendirilemeyen tüm köpekleri kapsayabileceği endişesi de var. Son haberlere göre ise kapsamın daraltıldığı yönünde bilgiler de mevcut.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin olarak, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Kanunu’nun 9. maddesini hatırlatarak, özellikle sağlık riski taşıyan ve rehabilite edilemeyen hayvanlar için ötanazi uygulanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulan çalışma tutanakları bugün AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ele alındı. Güler, muhalefet partileriyle görüşerek hafta sonuna kadar Meclis’e tasarıyı sunacaklarını ifade etti.

Güler ayrıca, sokakların güvenli alanlar olarak nitelendirilemeyeceğini vurgulayarak, hayvanların daha güvenli ve korunaklı barınaklara alınması gerektiğini, bu noktada bakanlıkların desteğiyle barınakların iyileştirilmesi, kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. – Volkan İcil-