Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Nefes almak bile zor

Aşırı sıcakların etkisiyle Hatay,

Aşırı sıcakların etkisiyle Hatay, adeta bir toz bulutunun altında kaldı. Deprem bölgesinde faaliyet gösteren beton santralleri, şehirde büyük bir toz kirliliği yarattı. Dikmece’deki hazır beton tesisinin yaydığı toz nedeniyle kapı ve pencere açamayan bölge halkı, solunum yolu hastalarının tehlike altında olduğunu belirtti. Okullara kadar yayılan bu toz sorununu çözmek için yurttaşlar acil çağrıda bulundu.
TOKİ’nin yapacağı evler için hammadde sağlayan Oktaş Beton’a ait tesis, tepkilerin odağında. Karaali Mahallesi sakini Sunay Olğar, “Depremden ölmedik, tozdan öleceğiz” diyerek, beton santralinin evlerine 250 metre mesafede olduğunu belirtti. Olğar, “Rüzgarın etkisiyle beton üretim tesislerinden kalkan kum tozları ve ağır tonajlı kamyonların geçtiği toprak yollardan gelen tozlar hayatımızı son derece olumsuz etkiliyor. Kapı ve pencereleri kapalı tutmamıza rağmen evlerimizin içi sürekli toz doluyor” ifadelerini kullandı.
Olğar, çocuklarının dışarıda vakit geçirmelerine izin veremediklerini belirterek, “Dışarıda oynamak isteyen çocuklarımızı toza maruz kalmamaları için engelliyoruz. Bu durum ileride telafisi imkânsız sağlık sorunlarına yol açacak. TOKİ Deprem Konutları insanlarımız için yapılıyorsa, inşaat sırasında da insan sağlığı öncelikli olmalı. Sesimizin duyulmasını ve sorunun acil olarak çözülmesini istiyoruz” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, halk sağlığını tehdit eden beton santraline tepki gösterdi. “Depremden sonra Hatay’a ikinci felaketi, yoğun maden ve taş ocağı faaliyetlerinin yarattığı toz kirliliği ile yaşatıyorlar” diyen Kara, “İnsan sağlığı, inşaat faaliyetleri uğruna hiçe sayılıyor. Sadece Dikmece ve Karaali Mahalleleri değil, Dursunlu, Yoğunoluk, Atatürk Mahallesi, Hatay’ın her bir ilçesinde sayısız taş ve maden ocağı açılıyor” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-