Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir de sahte üniversite skandalı çıktı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde medyada yer alan ‘hayali üniversite’ haberlerine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, özellikle yurt dışında eğitim almak isteyen adayların dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. YÖK, bu konuda vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirme ve uyarıların titizlikle yapıldığını belirtti.

Ayrıca açıklamada, kendi imkanlarıyla yükseköğretim görmek isteyen adayların YÖK’ün iznine veya bilgisine ihtiyaçlarının olmadığı ifade edildi. Yurt dışında eğitim almak isteyen adayların, YÖK’ün tanıdığı üniversiteleri kontrol etmeleri ve bu doğrultuda hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.

YÖK, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı açıklama ve ilanlarla adayları kayıt yaptırmaya teşvik eden kişi ve kurumlara karşı da faaliyet gösterdiğini belirterek, bu tür durumların önlenmesi ve suç duyurularının yapıldığını bildirdi. Son olarak, ‘Yeni Pazar Üniversitesi’ adı altında yapılan suistimallere ilişkin bir yıl önce suç ihbarında bulunulduğu bilgisi de açıklamada yer aldı. – Volkan İcil-