Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul yine kazanamadı: Olimpiyatlar Paris’te yapılacak

Paris, 100 yıl aradan

Paris, 100 yıl aradan sonra 2024 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak. Bu, Fransa’nın başkenti için üçüncü kez olimpiyatları düzenlemesi anlamına geliyor. İstanbul ise beş kez adaylık başvurusunda bulunduğu halde, üç kez resmi adaylık kazanmasına rağmen olimpiyatları alamadı.

Yaz Olimpiyat Oyunları, 1896 yılından bu yana düzenleniyor ve bugüne kadar Avrupa 16, Kuzey Amerika 6, Asya 4, Avustralya 2 ve Güney Amerika 1 kez ev sahipliği yaptı. En fazla organizasyonu ise dört kez ile ABD üstlendi.

Paris’in önceki olimpiyat deneyimleri 1900 ve 1924 yıllarına dayanıyor. 2024 oyunlarıyla birlikte, Londra gibi üç kez ev sahipliği yapmış şehirleri yakalamış olacaklar.

Müslüman çoğunluklu ülkeler ise bugüne kadar olimpiyatları düzenleme şansı bulamadı. Mısır, Kahire ile 1916 ve 1936’da adaylık gösterirken, diğer Müslüman ülkeler de birer kez aday oldu ancak seçilemedi.

Bu yılki organizasyon, resmi olarak 33. Yaz Olimpiyat Oyunları olarak anılacak ancak tarihte 30. olimpiyat organizasyonu olarak geçecek. ( Volkan İcil)