Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YKS’de Matematik ve Fen Bilimleri düşüş gösterdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçları, ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un düzenlediği basın toplantısıyla açıklandı. Sonuçlara göre, matematik ve fen bilimleri testlerinde adayların doğru cevap ortalamaları dikkat çekici bir düşüş gösterdi.

Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT), matematik testinde 40 sorudan ortalama doğru cevap sayısı 7,9 iken, fen bilimleri testinde 20 soruda bu sayı 3,4 olarak gerçekleşti. Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise matematikte 40 soruda ortalama 5,5, fizikte 14 soruda 2,2, kimyada 13 soruda 1,4 ve biyolojide 13 soruda 2,3 doğru cevap alındı.

Toplam 680 sorunun yer aldığı sınavlarda iptal edilen soru olmadığı belirtilirken, sınava katılımın kadın adaylar lehine daha yüksek olduğu da vurgulandı.

TYT’de Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerindeki doğru cevap ortalamaları da sırasıyla 21,427; 9,001; 7,955 ve 3,478 olarak açıklandı. AYT’de ise Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimleri testlerindeki ortalamalar detaylı olarak değerlendirildi.

Ersoy’un verdiği bilgilere göre, testlerde cinsiyetlere göre doğru cevap ortalamaları incelendiğinde kadın adayların Türkçe ve sosyal bilgilerde daha başarılı olduğu, matematik ve fen bilimlerinde ise erkek adayların öne çıktığı görüldü. (Mehmet Durmaz)

YKS 2024 sonuçlarına ilişkin detaylı bilgilendirme ÖSYM’nin resmi internet sitesinde de yayımlandı.